Riena


Bustling's Attitude To Die For
"Riena"

FI27373/15
syntynyt 30.3.2015
rodultaan shetlanninlammaskoira
sukupuoleltaan narttu
väriltään tricolour
kooltaan mini, n. 34,5 cm / 6,0 kg
kasv. & om. Fanny Lindfors, kennel Bustling's, Turku
haltija Anniina Korjus, Joensuu

Rienan terveys & kasvu
Harrastustuloksia"She sure is amazing little dog!!!"

– eräs tunnettu agilityvalmentaja


Kaksivuotias Riena on hyvin kiihkeä pieni koira. Se reagoi erittäin nopeasti, on hyvin äänekäs ja aina valmis tekemään ihanmitävaan. Se kiihtyy silmänräpäyksessä, ennen kaikkea liikkeestä, mikä tuo edelleen hiukan haastetta arkeen; pyörät, autot ja juoksijat aiheuttavat edelleen helposti sille mieliteon lähteä perään.

Kaikessa energisyydessään ja reaktiivisuudessaan Riena ei varsinaisesti ole helpon kotikoiran perikuva, vaan se vaatii melko paljon aktiviteettia lojuakseen tyytyväisenä kotona. Pieni work-a-holic oppii nopeasti ja sen kyky yleistää oppimaansa hämmästyttää minua yhä uudestaan. Riena palkkautuu hyvin sekä ruualla että leluilla, mutta paras palkka sille näyttäisi olevan itse tekeminen. Se ei hätkähdä pienistä, eikä ole osoittanut juurikaan herkkyyttä tai pehmeyttä.

Rienan elämäntyyli ei ole järin säästelevä, vaan se vetää lenkeilläkin täysiä ryteikössä, pomppii innostuessaan reilusti yli vyötäröni korkeudelle, eikä sitä lainkaan haittaa rajumpienkaan lajitoveriensa leikit. Toisaalta se on kuitenkin perin helppo matkakaveri, ja rauhoittuu esimerkiksi linja-autoon hetkessä, kun mitään ei tapahdu. Vieraat ihmiset ovat sille lähinnä yhdentekeviä. Riena on koira, jonka kanssa saa haroa hiuksia ja kiristellä hampaita harva se päivä, mutta vastapainoksi sen läsnäolo aiheuttaa jatkuvasti spontaaneja naurunpyrskähdyksiä. Ja onhan se kaikessa kamaluudessaan aivan rakastettava elukka.

Rienan nimi jatkaa hindikielen teemaa tarkoittaen parasta. Vaatimattomuus kunniaan. ;)