maanantai 23. tammikuuta 2017

Taukoja ja treenisuunnitelmia

Adya steriloitiin viimein perjantaiaamuna ja toipuminen on alkanut hyvin. Perjantain se oli lääkehuuruissa ja kipeä, mutta Tramalia saatuaan nukkui yönsä rauhallisesti. Heti lauantaina toipilas oli paljon reippaampi ja nyt muutama päivä leikkauksesta se on jo ihan normaalin oloinen. Tramalin jätin jo sunnuntaina antamatta, mutta toista kipulääkettä hoitajan suosituksesta Adya saa kuitenkin vielä pari päivää. Ennen leikkauspöydälle joutumista koikkeri käväisi röntgensäteiden alla virallisten selkäkuvien merkeissä - ihan puhtain paperein ei selvitty, mutta mitään ihan hirveyksiä ei rangasta onneksi paljastunut. Odotellaan liiton lausuntoa mielenkiinnolla. Lonkat vilkaistiin samalla, ja ne olivat eläinlääkärin mielestä ilman pienintäkään epäilystä samat kuin 1,5-vuotiaana; C/A ilman nivelrikkoa.Adya on luonnollisesti nyt agilitytauolla, ja on ollut jo tovin, sillä juuri ennen joulua hieroja totesi sen olevan sen verran jumissa, että asiaa esteille ei ole ollut. Pistää vähän miettimään jatkoa, kun se on ollut koko syksyn hyvinkin kevyellä treenillä ja silti lihaksisto on tuossa kunnossa... Alkuvuoden tavoite numero yksi on ehdottomasti saada sille lisää lihasta. Ja samalla painoa, kovin on hoikassa kunnossa.

Riena jäi heti kurssinsa loputtua neljän viikon talvitauolle ja sekin näki hierojan kahdesti - selässä ja lapojen seudulla oli jonkin verran kireyksiä, mutta nuorena koirana se vastasi hoitoon hyvin. Juoksunsakin se ajoitti osittain treenitauon päälle. Nyt tammikuussa ollaan käyty kerran Kuopiossa treenaamassa ja muuten tehty lyhyitä, intensiivisiä estetreenejä keskittyen pussiin, keppeihin ja keinuun. Puomista ja A:sta ollaan pidetty vielä taukoa, kun on tosiaan noita muitakin juttuja treenattavana. Tämän hetken prioriteettina on esteopetus, mutta valtaosa ohjaustekniikoistakin on vielä ihan alkutaipaleella.


Kuopion treeneissä tehtiin keppejä ensimmäistä kertaa muutaman esteen takaa radanomaisesti ja ihan ensimmäiset saksalaiset - molemmat toimivat tosi kivasti! Pelkkä päällejuoksukin on ollut Rienalle todella vaikea, joten saksalaisen handlaaminen oli suuri yllätys. Sain lisäksi todeta, että käteentulokäskyn toimimattomuus ei ole ainoastaan puomiin liittyvä haaste, vaan Rillehän paineli putkesta suorinta tietä ansaesteelle KAHDEKSAN kertaa. Kahdeksan. Vaikka hypystä otti riman pois, ei haitannut. Vaikka siivekkeet laittoi kasaan, ei haitannut. Liiallinen irtoaminen on sinänsä ihan positiivinen ongelma, mutta kahdeksannen kerran jälkeen en ollut ihan varma, olisiko pitänyt itkeä vai nauraa :D Sain hetkeksi tarpeekseni videonmuokkauksesta puomiprojektivideon ansiosta, joten pärjätään tällä kertaa ilman todisteita.

Ihastuttavan kivituhkainen Riena ja Maili-bestis


Rienan treenilista on mallia loputon, mutta pääsuuntauksina alkuvuodelle:
 • Käteentulokäskyn vahvistaminen.
  Tauon aikana opetin kunnollisen kuonokosketuksen käteeni, ja ilman esteitä se toimii hyvin. Nyt vaan pitäisi siirtää se ensin radalle ylipäänsä, ja kun se toivottavasti alkaa toimia siellä, tehdä kuuntelutreenejä puomin kanssa.
 • Erikoisesteiden vahvistaminen.
  Pussi kaivettiin viime viikolla naftaliinista, ja uskoisin, että se handlataan parin kerran jälkeen jo radalla. Rengasta ei olla tehty ikuisuuteen, sille pitää erityisesti vahvistaa erilaisia lähestymisiä. Pituudessa ja muurissa ei ole ihmeitä, mutta okseria Rille ei ehkä suurista suunnitelmista huolimatta ole nähnytkään?
 • Kepit radan osaksi.
  Aloitukset sujuu, mutta Riena ennakoi palkkaa ja tuppaa vilkuilemaan minua turhan helposti. Tähän ollaan nyt paneuduttu namialustalla ja kuolleella lelulla pari kertaa, ja edistystä on jo tapahtunut. Myös vedätys ja puolenvaihdot keppien jälkeen treeniin.
 • Keinu.
  Viime viikolla palattiin keinunkin pariin. Sekä banggame että 4on näyttää hyvältä, joten eihän se ole kuin opettaa loppuun!
 • A.
  Vasta muutamia treenejä takana, mutta Riena lentää herkästi täyskorkean A:n harjanteen yli suoraan kontaktialueelle, vaikka lähetysmatkaa olisi vain pari metriä. Matkaa lisätään siis hyyyviiiin hitaasti. Pitää vähän testailla, millainen palkkaustapa estää parhaiten lentämistä.
 • Puomi. (tämän lista se vasta loputon onkin...)
  - poistuminen mutkaputkeen
  - poistumiset erityisesteille
  - tyhjäänjuoksu
  - vedätys
 • Ohjauksista ainakin:
  - takaaleikkaus
  - poispäinkääntö
  - vippaus
  - sylkkäri
 • Suuntakäskyt.
  Ajattelin, että ei, mutta olen ehkä päätymässä toiseen lopputulokseen. Ainakin olohuoneversiot pitää saada tulille.

Itsenäisten treenien pääpaino on siis tarkoitus pitää esteopetuksessa, mutta koska Kuopiossa käydään oppia ottamassa kerran kuussa koko kevät, koitetaan mahduttaa kalenteriin myös sieltä saatavat kotiläksyt. Lisäksi tiedossa on pari tuurauskeikkaa Lukkarisen Marin treeneihin, kivaa!

Riena vajaat 22 kk ja epätoivoinen yritys pelastaa tarkentumaton kuva.
(Kuvat.fi ei toimi, ja Blogger pilaa kuvien laatua entisestään. Nice.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti