tiistai 12. heinäkuuta 2016

Agilitya siellä sun täällä

Ei kommentteja:
Kesäkuun viimeisenä päivänä osallistuimme kotihallilla pidettyyn Ojansivun Katjan agilitykoulutukseen. Riena aloitti toiset juoksunsa päivää ennen, joten vaateinhoaja sai juoksuhousut jalkaansa radalle. Pöksylityssä oli tarjolla useita haasteita, mutta yksi niistä ei ollut pöksyt - sen siliän tien, kun sheltti pääsi hallin pihalle, unohti se vapautta rajoittavan vaatekappaleen ja virittyi treenitaajuudelle. Rienan treenivuorojen aikaan toisella kentällä treenasi koira ja koulutusta seuraamassa oli enemmän ja vähemmän ihmisiä, eli poikkeuksellista häiriötäkin oli tarjolla. Eipä tainnut pieni eläin sellaista edes huomata.

Rata oli varsin kiva, Riena reagoi kivasti elämänsä ensimmäiseen vastakääntöön, mutta takaaleikkauksiin se ei puolestaan oikein lähtenyt. Lisäksi se kaahasi sivuttaissuuntaisista hypyistä ohi, lähti helposti vähän flänkkäämään, eikä kaikki putketkaan meinanneet ensimmäisellä yrittämällä osua reitille. Treenattavia kohtia riitti, mutta hauskaa oli silti! Katjalta kirjattiin kotiläksyksi ennen kaikkea takaaleikkaustreeniä muutamilla esteillä. Video linkkinä, koska Bloggerin asettelu ei ole yhteistyökykyinen.

Perjantaina töiden jälkeen pakattiin reissureppu ja Riena autoon, kurvattiin viemään Adya hoitoon ja ajeltiin Pieksämäelle, josta matka jatkui Outin kanssa kohti Turkua ja agilityn maajoukkuekarsintoja. Yaris ei ollut turhan tilava, joten Riena matkusti tutun häkin sijaan jaloissani. Vähän epäilin sen rauhoittumista epätavalliseen matkustuspaikkaan tylsän päivän jälkeen, mutta juniori yllättikin olemalla mitä vaivattomin reissueläin ja nukkui koko pitkän matkan. Turkuun saavuimme myöhään, jäätiin kyydistä  majapaikkaamme Fannyn luokse ja illan hämärtyessä ehdittiin lähinnä vaihtaa kuulumiset, haukata vähän iltapalaa ja siskokset luonnollisesti iloita jälleennäkemisestään riehuen ympäri kämppää. Riena ja Wilda eivät ole shelttejä ihan hiljaisimmasta päästä, ja on jokseenkin huvittavaa, että niiden haukkuminen kuulostaa lähes identtiseltä. Onneksi tiukka pentu!-komento toimii molemmille. :D


Viikonloppu vierähti pitkälti karsintahuumassa katsomon puolella, mutta radallakin käväistiin ATT:n hallilla. Otettiin torstain koulutuksesta varioitu pätkä revanssina, koska ei silloin ei päästy putkihässäkkään asti. Turussa päästiin ja osattiin! Videolla esiintyvät myös Wilda ja Fanny.


Sunnuntain kotimatka alkoi myöhään, vasta iltayhdeksän jälkeen, ja koska kauas on pitkä matka, perillä Joensuussa olimme vasta aamuneljän pintaan. Kyllä tuli maanantaina töihin lähtiessä manattua, vaan olipa silti huippu reissu! Ihmeen paljon sitä ehti parin hassun päivän aikana tehdä ja nähdä, ja treenimotivaatiota karsintaviikonlopun seuraaminen livenä boostasi vaikka kuinka!

Parin päivän levon jälkeen auton nokka suunnattiinkin Kuopion Sorsasaloon, jossa osallistuimme odotettuun Jenna Caloanderin valmennukseen. Rata ei ollut kuulemma yhtä tekniikkapainotteinen kuin edeltävänä päivänä, mutta ihan riittävästi se japanilaisineen, päällejuoksuineen ja poispäinkääntöineen haastetta meille tarjoili! Jouduin heti alussa syömään sanani siitä, ettei Riena vielä oikein lue sivuttaissuuntaisia hyppyjä, sillä se kutale ottikin ne reitilleen ilman ihmeempiä kommervenkkejä. Treenin pahimmat sudenkuopat meille piilivät japanilaisen rytmittämisessä ja päällejuoksussa, kyseiset ohjaukset kun eivät olekaan vielä kuuluneet pienen sheltin osaamisrepertuaariin ja itsellenikin ne ovat vähän vaikeita. Kotiläksyiksi saimme erityisesti japanilaisen ja tehdä useampaa ohjauskuviota samassa pätkässä - tällä hetkellä yksittäisenä tehtynä meille vaikeammatkin tekniikat onnistuvat hyvin, mutta heti kun lisätään toinen vähemmän tuttu ohjaus, pakka hajoaa. Tämä kehityskohde on erittäin selkeästi nähtävissä videolta :D Valmennus täytti kaikki odotukset, oli ihan huisin hauskaa ja sairaan siistiä! Rienan saamien kehujen - niin yleisen olemuksen, kropanhallinnan, rakenteen kuin liikkumisenkin osalta - myötä agilitymotivaatio nousi jo sen verran korkealle tasolle, että tuotti ihan vaikeuksia malttaa pitää lähes viikon tauko!