maanantai 25. tammikuuta 2016

Tipallista tammikuuta

Ei kommentteja:
Myös Adya aloitti juoksunsa, ja on nyt astutettu. Yhdistelmän tiedot, motiivit pentueen tekemiselle ja muut kyselyt ja tiedustelut koskien mahdollista pentuetta suoraan Hennalle, minä en ole kasvattaja, en edes osaksi. Tämän pentueen jälkeen Adya tullaan steriloimaan.

Pakkaset ovat vihdoin väistyneet, joten ehkä tästä pikkuhiljaa päästään aktivoitumaan treenivuoden suhteen! Kyllä alkaisikin pelkät kotitreenit riittää. Ei ole kirjoitettavaa, mutta edes muutama kuva elonmerkiksi:

lauantai 9. tammikuuta 2016

Talviuniaika

2 kommenttia:
Ainakin, jos Adyalta kysytään. Sitä saa näillä pakkaslukemilla maanitella ulos, ja takki päälläkin hollanderia paleltaa vähintäänkin varpaista. Sisällä se on nukkunut tyytyväisenä päivästä toiseen, eikä ole vaatinut juurikaan aktivointia. Kaukojumppaa se on kuitenkin saanut tehdä ruokansa eteen. En ollut suunnitellut pitäväni tässä välissä perinteistä alkuvuoden agilitytaukoa, mutta kylmään halliin ei todellakaan mennä treenaamaan pakkasen paukkuessa.

Riena totesi että uusi vuosi ja uudet kujeet, ja aloitti ensimmäiset juoksunsa uudenvuodenpäivänä. Sitä jäätävä sää ei ole haitannut ollenkaan niin paljoa, vaikka lukemien lähennellessä 30 pakkasastetta alkaa sekin pomppimaan kolmella jalalla. Takki sen sijaan on haitannut; Riena inhoaa niin valjaita, heijastinliiviä kuin kaikkia takkejakin, ja juoksee tätänykyä karkuun heti, kun huomaa jonkin vaatekappaleen kädessäni. :D Juoksut ovat tehneet pienestä koirasta selkeästi rauhallisemman, ja sekin nukkuu pitkiä aikoja kerrallaan, eikä tee tuhmuuksia ihan niin ahkerasti. Aika nappiajoitus näille pakkasille, kun ulkoiluaktiviteetit ovat rajoitetummat. Ikätoveriaan Edeniä Rille tosin pääsi yksi päivä tapaamaan pitkästä aikaa, eikä junnujen riemulla meinannut olla rajoja.


Golden Rose Pretty Butterfly "Eden"

Jäälenkkeilykausi on päästy korkkaamaan, ja koikkerikin ihan villiintyi tilan paljoudesta. Pakkasten innoittamana pistin tilaukseen uudet takit molemmille, kuvien vanhat Hurtan manttelit kun eivät suojaa ihan niin hyvin, kuin olisi tarpeen.
lauantai 2. tammikuuta 2016

Aikuinen koira

2 kommenttia:
Adya täyttää tänään viisi vuotta. Viisi!


Siitä on tullut aikuinen, järkevä ja ennen kaikkea hyvin, hyvin helppo koira. Tunnen läpikotaisin sen tavan reagoida eri tilanteisiin, asennoitumisen erilaisiin ärsykkeisiin, ja tunnistan asiat, joista se innostuu, joita se rakastaa, joita se inhoaa, joita se pelkää. Sen kanssa elämä on nykyisin hyvin vaivatonta, miellyttävää, sellaista, että se soljuu omalla painollaan. Vuodet ovat  kovin kliseisesti ilmaisten  kasvattaneet meidät yhteen, ja Adya on se koira, jonka kanssa olen kasvanut koiraihmiseksi, jäänyt koukkuun koiraharrastukseen, ja jonka rinnalla kasvan aikuiseksi. Olen sille paljosta velkaa.

Onnea, ensikoirista kaikkein parhain.

Syksyllä syntymäpäiväsankarilla oli muutama korvahapsu enemmän.